Çay Ağacı Yağı

Avustralya’da, Avrupa’da ve A.B.D.’ndeyaygınlıkla kullanılan, mantarları ve virüsleri öldürebilmegücüne sahip bir bitkisel yağdır. Mantarları öldürebildiğiiçin, çay ağacı yağı, kıl dibi iltihabınakarşı da başarıyla kullanılabilir. Kullanımbiçimi aşağıdaki gibidir:
Sedef hastalığınayatkınlık genelde kalıtımsaldır. Eğer anne vebaba sedef hastalığı çekmişlerse, çocuğun hastalanmaolasılığı da %60-70 civarındadır. Ayrıca,hastalanma rizikosunu arttıran etkenler de vardır: Öncelikle grip veanjin gibi akut enfeksiyonlar olmak üzere, büyük üzüntüler, acılar,kazalar, sınav korkuları ve eşler arasındaki problemler.
Çay ağacı yağıiltihaplanmalara karşı etkilidir ve hasta dokulardan içeribakterilerin sızmasını engelleyebilir. Onu değişik şekillerde kullanabilirsiniz.

Çay Ağacı Yağının Faydaları

Herpes: Virüs tarafından oluşan bu deri rahatsızlığında ki, daha ziyade dudaklarda görülür. Antiseptik etkisi olan bu yağdan, virüsün olduğu yere sürülür. Yalnız burada dikkat edilecek husus, yağı daha başlangıçta sürmektir.
Dermatitis (Deri iltihabı:
Alerjik, kaşıntılı deri rahatsızlıklarında da kullanılır. Rahatsız olan bölgeye bu yağdan sürülür.
Çıban:
Burada da dikkat edilecek olan, çıban daha olgunlaşmadan, yağın sürülmesidir.
Böcek sokmaları
: Bir damla yağ böceğin soktuğu yere dökülür ve burası hafifçe ovulur.
Ayak mantarları:
Ayaklar iyice yıkanıp, kurulandıktan sonra, mantara yakalana yere bu yağ sürülür.
Dolama ve tırnak batmaları:
Bu gibi rahatsızlıklarda da bu yağ kullanılır. Tırnak batması sonucu tırnağın kenarında iltihap meydana gelir. Tırnak ete battığın için, yürürken, kişiyi ağrıdan dolayı rahatsız eder. Burada ancak yapılacak cerrahi müdahale ile, yani batan tınağı ya tam ya da kısmen çıkarmaktır. Bu yağ kullanılarak, tırnağın çekilmesine mani olunur. Şöyle ki: Ayak ilk önce yıkandıktan sonra güzelce kurulanır. Tırnağın battığı yerin üstüne bir damla bu yağdan dökülür ve kuruması beklenir. Ondan sonra 0,5 cm genişliğindeki plasterin ucu batan yerin yanındaki deriye yapıştırılır ve hafifçe çekilerek, diğer ucu parmağın altından tırnağın sağlam kenarından tırnağın ortasına getirilerek yapıştırılır. Böylece batan yerdeki deri çekilerek tırnağın batmadan ilerlemesine yardımcı olur ve yağın antiseptik tesiri ile de iltihap kurur. Böylece cerrahi müdahaleye de gerek kalmaz.
Ağızdaki iltihaplar:
Ağız hijyeninde de kullanılır. Diş eti iltihabında, takma dişin vurması sonucu meydana gelen yaralarda, iyileştirici rol oynar. Birçok diş hekimi, diş çekiminden sonra gelen yarayı bu yağla ıslatılmış tampon kullanırlar. Azıcık bir suyla sulandırılmış birkaç damla yağ ile gargara yapılır. Ve yahut doğrudan doğruya yara yerine bu yağ sürülür.
Siğiller:
Ayak parmaklarında meydana gelen bu siğiller de, üstlerine sürülerek, kurutulabilir.

Çay Ağacı Yağı Ve Faydaları

Tea Tree Oil olarak da bilinen bu çay ağacının yağı, Avustralya`da yetişen, 2 metreyi bulan ağacın yapraklarından elde edilir. Yüzyıllarca Avustralya yerlileri bu ağacın yapraklarından elde edilen yağı, esensi çeşitli hastalıklarda kullanmışlar ve hala da kullanmaktadırlar. Bu ağacın çeşitleri vardır, ama yağ daha ziyade Melaleuca alternifolia cinsinden elde edilir. Çay ağacının yapraklarını, çayla karıştırmamalıdır. İngilizce olan “Tea Tree” anlamı, çok eskilere, Kaptan Cook`a dayanır. Gemideki tayfalar, yaprakları kaynatıp, çay yerine kullanmışlardır. Onun içindir ki, adı tea tree olarak kalmıştır.
Melaleuca alternifolia`ın yapılan kimyaal araştırmasında şunlar bulunmutur:
% 31 Terpinen-4-ol
% 3,5 Alphaterpineol
%16,4 P-Zymen
% 1,8: 9,1 Cineol
Destinasyon yoluyla elde edilen bu yağ, antiseptik etkisinden dolayı bir hastalıklarda kullanılır.

Çay Ağacı

Size çay ağacı yağının mucizelerini anlatmayacağız. Cildin sağlıklı ve yağsız olmasını sağladığını zaten biliyorsunuz. Peki kullandığımız tüm çay ağacı yağlarının Ciltteki tahriş, kızarıklık, kaşıntı, pul pul dökülme, iltihabı giderir, travma ve yanık durumunda cildi yeniler ve ağrıları yok eder. Saman nezlesi, alerji, ürtiker, herpetik ve irinli sivilceler, akne, kesik, sıyrık, ayak parmakları arasındaki pişik durumlarında etkilidir. Siğil, basur, mantar hastalıklarının tedavisinde yardımcı olur. Haşarat sokmalarından sonra oluşan kaşıntıyı giderir

Çay Ağacı Yağı ile kurumuş, çatlamış ve kaşıntı veren topuklarınızı rahatlatarak, yıpranmış derinin iyileşm
Çay Ağacı Yağı cildinize etkisi uzun süren bir rahatlama ve nem kazandırmaya yardımcı olur. Ayaklardaki su toplamalarını ve nasır oluşumlarını engellemeye yardımcıdıresine yardımcı olur.

Çay Ağacı Yağı ve Akne – Sivilce

Akne-Sivilce,Leke, Selülit, Çatlak, Sedef, Mantar,Egzama… Bütün cilt problemlerini tedavi eden bir bitki çay ağacı yağı.

Ergenlik dönemimizin en kötü anıları, kuşkusuz her sabah kalktığımızda biraz daha çoğaldığını gördüğümüz sivilcelerimizdir. Nerede çıkacağı belli olmayan bu gereksiz yağlı oluşumlar kimimizin bünyesine yapıştı mı bırakmazlar ve kazık kadar olsak da onlar çıkmaya devam ederler. Biz de suratımız davul gibi olana kadar sağını solunu sıkıştırırız. Bu tip yollarla kendimizi de sivilcelerimizi de etkisiz hale getirmeyi başarsak da, daha sağlıklı ve hijyenik yöntemler olduğu kesin! Mesela çay ağacı yağı. Aborjinler yüzyıllar önce keşfetmiş olsa da kozmetik sektörü çay ağacını daha yeni farketti. Çay ağacı yağı, içinde bulunan etkin maddeler sayesinde sadece sivilce ve akne gibi oluşumları engellemekle kalmıyor, cilde ve saça ayrı bir parlaklık ve nem de veriyor. Son günlerin en popüler akne çözümü çay ağacı yağından üretilen ürünleri sizin için tek tek denedik. Umarız alerji olmayız.
Size çay ağacı ile ilgili ilk uyarımız, Kokusunu ya seveceksiniz ya da nefret edeceksiniz. Bir çok akne temizleyicisinin cildi yorduğu biliniyor. Bu nedenle çay ağacı yağının doğallığını beğeneceksiniz